Współautorka i założycielka marki ALAANTKOWEBLW, pod szyldem której zarówno rodzice, jak i specjaliści odnajdują treści związane z żywieniem niemowląt i małych dzieci. Autorka sześciu książek kucharskich, e-booków oraz bloga dotyczącego żywienia niemowląt i starszych dzieci: www.alaantkoweblw.pl. Organizatorka I Ogólnopolskiej Konferencji „Karmienie ma znaczenie – interdyscyplinarne podejście do rozszerzania diety”, która zgromadziła specjalistów z wielu dziedzin.
Od 2014 roku na łamach Internetu oraz w licznych publikacjach propaguje metodę BLW jako alternatywę do tradycyjnego karmienia łyżeczką. Absolwentka studiów pedagogicznych na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu na kierunkach doradztwo zawodowe i personalne oraz pedagogika opiekuńczo-wychowawcza. Absolwentka psychodietetyki na poznańskim SWPS oraz dyplomowana Terapeutka Integracji Sensorycznej i Wczesnego Wspomagania Rozwoju Dziecka, a także edukatorka żywieniowa. Obecnie w trakcie studiów z psychoterapii systemowej I stopnia.
Mama Ali i Zuzi oraz trzech kotów 😛